Оксана Бучко

Тернополяни можуть допомогти ветеранам стати магістрами

E2BC1FBB-4A3A-45C9-83C1-5268EE56DC18_cx0_cy4_cw0_w1023_r1_s

Тернопільські військові можуть скористатись шансом навчатись на магістерських програмах Національного університету «Києво-Могилянська академія». Навчання для українських ветеранів оплачують волонтери та представники діаспори. Із запланованих 10 тисяч доларів уже зібрали сім.

Щоб отримати таку стипендію, слід бути зарахованим на навчання в НаУКМА, бути учасником бойових дій впродовж не менше шести місяців, надати два рекомендаційні листи та мотиваційний лист, пройти співбесіду з психологом. Анкети на стипендію прийматимуть до 1-го серпня. Зарахованих визначать 1 вересня. На сьогодні є шість поданих анкет, повідомляє ukrainian.voanews.com.

Ідея започаткування таких стипендій належить американсько-українській організації «Разом» та героїням документального фільму «Невидимий батальйон». Левова частка коштів надходить від українців, які живуть в США. Там кошти збирають на адресу фонду Kyiv Mohyla Foundation of America -організації, яка була створена для підтримки Могилянки. А в Україні кошти можна надсилати на рахунок Інституту гендерних програм, організації, що створила проект «Невидимий батальйон».

Таку стипендію планують зробити щорічною.

Фото ukrainian.voanews.com.

Вибір читачів за тиждень

Відео