Олег Снітовський

У Тернополі журналістам показали виробництво, де дуже добре платять (фоторепортаж)

Заставка0940 (Copy)

Представники ЗМІ відвідали підприємство з високою організацією технологічного процесу та чіткою мотивацією праці

Як вже повідомляв Терен, / див. ТУТ /Тернопільський міськрайонний центр зайнятості провів прес-тур окремими підприємствами Тернополя.

Журналісти місцевих та всеукраїнських видань побували на тих виробництвах, де робота вважається високооплачуваною і де, водночас, є окремі вакансії із досить пристойною, як для Тернополя, заробітною платою.

Під час прес-туру з досить промовистою назвою – «Живи і працюй в Україні» журналісти разом із директором Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолієм Куриляком та начальником інформаційного відділу Тернопільського обласного центру зайнятості Оленою Рак побували і на Тернопільському молокозаводі «Молокія».

m06 (Copy)
m06 (Copy)

Голова правління ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віктор Солтис коротко розповів журналістам про це сучасне, високотехнологічне підприємство. Торкнувся Віктор Петрович і теми  працевлаштування.

m01 (Copy)
m01 (Copy)

Ми підрахували, що кожного дня нашу продукцію купує до 1 млн споживачів. Планується збільшення виробничих потужностей, зокрема, будівництво другого виробничого корпусу. Зрозуміло, відбуватиметься і збільшення кількості персоналу. Зараз у нас працює понад 1400 працівників. Щодо потреби кадрів, то вона, напевно, є типовою і для інших підприємств в Україні. Відчувається потреба у водіях, тому що ми експлуатуємо досить багато транспортних засобів на торгівельних філіях, де діють спеціалізовані машини з доставки сировини та готової продукції.

m02 (Copy)
m02 (Copy)

Також, переважно, нам потрібні спеціалісти робітничих професій – слюсарі, електрозварювальними. Тісно співпрацюємо із навчальними закладами міста, створюємо умови для проходження практики на виробництві, потім пропонуємо подальше працевлаштування, - розповів Віктор Солтис.

m03 (Copy)
m03 (Copy)

За його словами, на підприємстві вироблено чітку систему мотивації праці, діє низка соціальних програм.

Згідно колективного договору визначено додаткові відпустки для працівників за певну специфіку на окремих ділянках виробництва. Людина отримує доплату, має пільги при виході на пенсію, працює їдальня, де ми на 60 відсотків здешевлюємо харчування. Обід в середньому обходиться у 20 грн. Діють необхідні виплати за виникнення різних обставин, впроваджуємо медичне страхування, це теж одна з соціальних гарантій працівників. Ми розуміємо, що треба конкурувати за кожного працівника, тому підвищуємо його зацікавленість в роботі, кар’єрному рості, щоб він тут якомога довше працював.

M04 (Copy)
M04 (Copy)

Ми виходимо з того, що активний працівник він же є і нашим споживачем, тому розуміємо, що треба шукати нові ринки збуту, в тому числі й за кордоном. Окремі види продукції поставляємо у Польшу, Прибалтику, Голландію, Німеччину, були у минулому році відправки і в США. А ще, у переліку країн, куди експортуємо продукцію – Туреччина, Марокко, Єгипет, Грузія, - додав голова правління ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віктор Солтис.

m05 (Copy)
m05 (Copy)

Так що, як переконалися журналісти, «Молокія» - це дійсно одне із сучасних, європейського типу підприємств у Тернополі та області, де кожен працюючий відчуває турботу про себе не на словах, а на ділі. Такий принцип, обраний керівництвом підприємства, підкріплюється конкретними соціальними пакетами, що стимулюють працювати людей з максимальною віддачею, знаючи, що це позитивно відіб’ється на зарплаті, дасть додаткові матеріальні та моральні стимули.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео