Мак та коноплю продовжують вилучати у жителів Тернопільщини правоохоронці

poppy-1598332_960_720

В ході відпрацювання території дільничні офіцери Лановеччини у селі Іванківці під час спецоперації «Мак» на городі місцевого мешканця виявили коноплю. Проте чи це самосів, чи свідомо висаджена наркотична речовина, встановить експертиза.

Незаконний посів снодійного маку виявили правоохоронці і на Зборівщині. 275 рослин вилучили оперативники з ділянки, яка належить жительці села Івачів. Жінка каже, що посадила мак для власних потреб, пише Досьє 102.

Ще одну оперативну інформацію отримали зборівські правоохоронці. Стало відомо, що житель Зборівського району зберігає рослини снодійного маку та виготовляє з них наркотичні речовини.

У ході проведених санкціонованих обшуків у жителя села Озерна поліцейські виявили заборонені рослини. Оглядаючи підсобні приміщення та присадибну ділянку, вилучили 365 рослин снодійного маку без головок, три рослини, схожих на коноплю, 8 відрізків медичного бинта, просоченого речовиною темного кольору, два поліетиленових пакети з подрібненою речовиною рослинного походження. Знайшли у зборівчанина й предмет, схожий на корпус гранати РГД-5 без запалу й патрони.

Усе вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Даний факт внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 309 частина 1 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео