Орест Сарматський

Науковці розробили прилад, який визначає стиглість фруктів (Агро-новини)

2401 (Copy)

Науковці винайшли технологію «DA Meter», яка допомагає визначити оптимальну стадію зрілості фруктів.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

– Наш прилад використовується для оцінки вишневих партій по всій північній півкулі, що дозволяє операторам визначати твердість м'якоті та оцінювати термін зберігання неінвазивним способом. Тільки продукти, які є добрими, повинні доходити до споживачів. «DA Meter» допоможе досягти поставленої мети просто, недорого та ефективно, – пояснює розробник технології з «TR Turoni» Енріко Туроні.

Найефективнішим є використання «DA Meter» для кісточкових та розоцвітих (яблука, груші та ін.).

Спектр використання «DA Meter» доволі широкий: з метою оптимізації обрізки дерев, отримання дуже однорідного продукту і, як наслідок, зменшення кількості етапів збирання, під час урожаю, щоб визначити найкращий момент збирання, у холодильниках, щоб знати стан дозрівання плодів, що зберігаються, для продавців, щоб купувати продукти у оптовиків на запланованому рівні дозрівання та щоб вибрати найбільш дозрілий продукт для продажу.

«DA Meter» є перспективним інструментом як для практичних, так і для наукових застосувань, оскільки дозволяє стежити за дозріванням плодів на дереві, а також на одних і тих же фруктах.

Вчені з Канади знайшли спосіб покращити якість органічного добрива

Науковці з Коледжу Лангара у Ванкувері (Канада) шукають способи відокремити побічні продукти від коров'ячого гною з метою покращення якості цього добрива і мінімізувати його негативний вплив на навколишнє середовище, повідомляє SuperAgronom.com.

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Хіміки з Лангари працюють над проектом спільно з «Muddy River Technologies» – компанією, яка створює складні системи очистки води та стічних вод. На реалізацію цього проекту організація «Ignite Council Ignite Award» виділила 90 тис. доларів.

Дослідники шукають економічно ефективний спосіб запобігання деградації ґрунтів і забруднення води і повітря шляхом видалення фосфору, азоту та інших побічних продуктів з гною всіх сільськогосподарських тварин.

Проект передбачає видалення фосфатів з використанням електрохімічного процесу, аналогічного тому, який використовується в очищенні води.

Другий етап полягає у використанні чистого вуглецевого фільтра для захоплення аміаку, який може виділятися у вигляді азоту. В кінцевому підсумку ці продукти можуть використовуватися як добриво.

На думку фахівців, це хороша ґрунтова підгодівля, яка пов'язує вуглець в ґрунті і забезпечує агрономічні переваги.

Вибір читачів за тиждень

Відео