Оксана Бучко

Тернопільські медичні заклади мають другий шанс, щоб отримати більше коштів

b7881e1fdc616d11d1165b3b3090c17d

Другу чергу на укладення договорів із Національною Службою здоров’я України розпочали вчора, 25 липня. Як відомо, тернопільські медичні заклади не пройшли у першій хвилі. Тож «гроші за пацієнтом» поки не отримали ні у Тернополі, ні в області.

Медзаклади, які підписують договори, повинні відповідати усім вимогам Служби здоров’я. Тоді вони отримають кошти у сумі вдвічі більшій, ніж попередні місяці. У липні по-новому вже профінансували 160 медзакладів, пише в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

- Добре ілюструє приклад Центру первинної медико-санітарної допомоги в Червонограді, - йдеться у повідомленні Уляни Супрун. - Заклад, який є одним із чемпіонів змін, куди пішло найбільше коштів від НСЗУ. Якщо минулого місяця вони отримали 1,7 мільйона гривень, то з роботою нового принципу оплати – майже 3 мільйони гривень. На сьогодні вже понад 60% лікарів медзакладу набрали максимальну кількість пацієнтів. Керівництво вирішило надати їм 100% премії. Щоби мотивувати всіх лікарів, в медзакладі обрали модель оплати праці, за якою кожен отримуватиме премію в залежності від кількості підписаних декларацій і раннього виявлення важких хвороб. Всередині Центру працює Wi-fi, в кожному кабінеті є все необхідне, щоб пройти обстеження, встановити діагноз та отримати рецепт для лікування.

Щоб пройти у другу чергу, потрібно подати документи до 3 серпня. Перед подачею НСЗУ радить медзакладам ще раз перевірити термін дії ліцензії на медичну практику, наявність електронного цифрового підпису і рахунку в банку. Де отримуватимуть оплати за медичні послуги від НЗСУ стане відомо 15 серпня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео