Чому тернополянам не радять їсти багато картоплі

98e46b_780x

Тернополянам варто знати, що значна кількість картоплі в раціоні сприяє появі цукрового діабету 2-го типу, гіпертонії, атеросклерозу з інфарктами та інсультами.

Причиною цього є те, що в картоплі дуже багато крохмалю, який перетравлюється до цукрів і цим сприяє збільшенню ваги і всіх хвороб, які із нею пов’язані.  Причому це уже підтверджено дослідженнями.

На Заході проводилися дослідження, в яких спостерігали 4 млн осіб. Було виявлено, що картопля сприяє розвитку діабету. У тих, хто споживав її 2-4 рази на тиждень ризик діабету був вище на 7% в порівнянні з тими, хто їв її не частіше одного разу на тиждень. А у тих, хто харчувався нею кожен день і частіше, ризик був вище на 33%, розповідає лікар-ендокринолог, дієтолог, творець авторської програми харчування Вадим Крилов.

Як повідомляють в Тернопільському обласному лабораторному центрі, 3 порції картоплі  в тиждень збільшують ризик появи вищезгаданих захворювань ризик на 4%. А 3 порції картоплі фрі (або смаженої) – на 19%, за рахунок жиру цей спосіб приготування продукту виявився найшкідливішим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео