Віра Олександрович

Що буде у Кременці з освітою, у Тернополі нікого не цікавить?

Десяту сесію Тернопільської обласної ради шостого скликання скличуть у четвер, 9 серпня. Депутатів попросили о 10 годині зібратися у приміщенні конференц-зали, що на вул. Грушевського, 8.

Розпорядження підписав голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. І на розгляд політиків він запропонував винести такі питання:

- Звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2018 року;

- Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік;

- Про затвердження угод про міжбюджетні трансферти;

- Інші питання поточної роботи ради.

Нагадаємо, на засіданні президії, що відбулося 17 липня, йшлося про те, що у порядку денному буде не менше 50-ти пунктів («Терен» про це писав ТУТ прим.). Тоді ж домовилися, що на сесії депутати першочергово розглянуть питання, про яке йшлося в електронній петиції «Розгляд клопотання Кременецької районної ради» (докладно про це – читайте ТУТ). Втім, із цього приводу вже виникають сумніви.

Комісія
Комісія

Засідання робочої групи з додаткового вивчення питань щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до спільної власності територіальних громад сіл, міст Кременецького району приміщення, що перебуває на балансі Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, відбулося 26 липня. І присутні фактично ні про що не домовилися, адже вирішили спершу побувати на об’єкті і вивчити відповідні документи. А тим часом, 1 вересня – не за горами. Вихованці Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука давно сидять на уроках по троє за партою. Адже заклад розрахований на 180 учнів, а навчаються нині в ньому 260 дітей.

До речі, на це засідання, як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» обласний депутат Володимир Бобко, представники тернопільських осередків «Батьківщини», «Народного контролю» і «Укропу» не з’явилися. Свободівець припустив, що колегам «не цікаво, що буде в Кременці з освітою».

Фото автора, а також зі сторінки Володимира Бобка у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео