/ /Ціна натурального сиру має становити 160 грн/кг, — експерт (Агро-новини)

19 Вересня 2018, Середа


Тернополяни проголосували за світлофор на Корольова

Фоторепортаж
Туманний осінній ранок біля тернопільського ставу (фоторепортаж)

Це цікаво
Шкідлива сімка: чого тернополянам краще не їсти на сніданок

Фотофакт
На Тернопільщині працюють над оновленням міста (фотофакт)

Тернопільські водії-порушники не перестають дивувати (фото)

Це цікаво
19 вересня в історії Тернопільщини

Зборівська та Козівська команди переможця не виявили

На Тернопільщині рятувальники здійснили прощу до святині області

Відомо хто гратиме у другому етапі першої обласної ліги

Фермер вирощує велетенські органічні кавуни ( Агро-новини)

18 Вересня 2018, Вівторок


Погода
Завтра тернополянам обіцяють ясний і теплий день

Осінній призов: чи збільшиться виїзд чоловіків за кордон восени

На Міжнародний турнір у Білорусь поїхав тернопільський спортсмен

Відео Фоторепортаж
Жінки і гроші – згуба для усіх чоловіків, переконалися у Тернополі

У Чорткові визначилися із місцем проживання туалету (фотофакт)

Громадський бюджет Тернополя відкрив комунікаційний майданчик

На фінішній прямій завершення капремонту вулиці Чорновола

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео
Лайфхаками правомірного життя поділилися з тернополянами

У Зборові відкрили виставку на честь місцевого живописця

Фоторепортаж
Лікарня на Тернопільщині отримала дорогий подарунок

Анонс
Легендарний історик та археолог з Тернопільщини міг би відсвяткувати своє 80-річчя

Тернополянам варто слухати музику задля доброго здоров’я

Тернопіль може стати молодіжною столицею України

Голови тернополян атакують дрібні паразити

Фоторепортаж
Цікаві місця у Європі, куди варто відправитися за неймовірними враженнями. Частина 1 (фото)

Тернополяни можуть дати шанс молоді в ОТГ

Анонс
На Тернопільщині відбудеться фольклорний фестиваль за участю поляків

Тернополянам радять навчати дітей кодового слова

Вартість ліків для тернополян у середньому зросла на 1 гривню

Послуги «Укрпошти» у Тернополі подорожчали

Фотофакт
Бучаччани отримають справжню європейську площу з фонтаном (фото)

Нетвереза жінка повідомила про зникнення доньки

Фотофакт
Маленькі жителі Ланівців отримали подарунок (фотофакт)

Фотофакт
У центрі міста облаштували сміттєзвалище (фотофакт)

Терміново
У Тернополі нічна бійка завершилася лікарнею (фото 18+)

Небезпечні предмети можуть стати причиною неприємностей

Кременець був п’ятим за кількістю населення містом в Україні

Двоє неповнолітніх братів обікрали магазин на Шумщині

Фотофакт
У Заліщиках з’явилася Попелюшка (фотофакт)

На Кременеччині згорів гектар трави

Колекціонера небезпечних предметів викрили на Бережанщині

Фоторепортаж
До Кременця з’їхалися науковці з усієї країни заради рідкісного стародруку (фоторепортаж)

На Тернопільщині на хабарі затримали працівника міграційної служби (фото)

Тернополянам пропонують віддати свою каву для розвитку міста

Освітяни Тернопільщини можуть стати експертами

Анонс
Тернополян запрошують на концерт Павла Дворського

Це цікаво
Жителі Тернопільщини потрапили у книгу про найвидатніших українців

Фоторепортаж
Відчути вік Тернополя на дотик (фоторепортаж)

Тернополяни можуть слідкувати за штрафами через інтернет

Відео
У Тернополі вантажівка пошкодила обмежувачі руху

У Тернополі «малини» для громадських організацій більше не буде (фото)

Ціна натурального сиру має становити 160 грн/кг, — експерт (Агро-новини)

За вартості молочної сировини 7,5 грн/л, рентабельності виробництва 10% з урахуванням надбавки торгових мереж від 18 до 25 %, ціна повинна становити близько 160 грн/кг. Про це на сторінці у Facebook повідомив співвласник групи «Молочний альянс» Олександр Деркач. 

За словами Деркача, 80 % сирів, які виробляються сьогодні в Україні, — це варіації напівтвердого сичужного «російського» сиру. Дозрівають ці сири від місяця до двох і мають жирність 35-50%.

Іноді в них додають щось для смаку: пряжене молоко, зелень, горіхи чи щось іще. Всі вони повинні вироблятися з натурального молока і містити винятково натуральний молочний жир.

 Але деякі виробники замінюють молочні жири рослинними. Це не забороняється нашим законодавством, але в такому випадку товар повинен називатися «сирним продуктом» і це повинно однозначно вказуватися на упаковці.

Олександр Деркач нагадує також, як зовнішній вигляд продукту допоможе визначити ступінь зрілості сиру.

«За білою, добре помітною смужкою сантиметра півтора шириною по краю головки. Зазвичай на ній іще й немає дірочок. Сировари називають її «телевізором». Якщо ви її бачите, це тривожна ознака. Бо означає, що сир не встиг дозріти на заводі та збирається це зробити у вас в шлунку. З’ївши такий сир, ви не отруїтися, але смак і відчуття будуть не ті», — зазначає Деркач.

Україна потрапила в трійку світових лідерів з експорту м’яса птиці до ЄС

За 5 місяців поточного року Україна експортувала 50,1 тис. тонн м’яса птиці в країни ЄС. Про це свідчить статистична звітність Європейської комісії.

Нагадаємо, кількість сільгосппідприємств, які вирощують птицю, зросла більш ніж удвічі.

Таким чином, Україна посіла третє місце в світі з експорту м’яса птиці в ЄС. Водночас, лише за рік Україні вдалося збільшити показники експорту курятини в країни ЄС на 90%.

Випереджають Україну в списку найбільших експортерів м’яса птиці в країни ЄС Таїланд і Бразилія. З початку року країни експортували 123 тис. тонн і 110 тис. тонн м’яса птиці в ЄС.

При цьому, зростання експорту таїландської курятини в ЄС становило 13,2%, бразильської — впало на 41,9%.

123

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора