Віра Олександрович

Це тішить: лише за 6 місяців Тернопільщина дала понад 109 мільйонів

Збір

Платники Тернопільщини у першому півріччі 2018-го сплатили понад 109 млн грн «патріотичного збору», тобто податку для підтримки української армії.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Із початку року платники Тернопільської області забезпечили до бюджету 109,2 млн грн військового збору, – уточнюють у податковій. – Це – 101,2% прогнозного показника. Причому, порівняно із січнем-червнем минулого року, сплата зросла на 22,5 млн грн. Таким чином громадяни, які отримували легальні доходи, долучилися до фінансової підтримки українського війська.

Нагадаємо, військовим збором оподатковують доходи у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачують платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягують з виграшу у державну і недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав, згідно із цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг).

– У цьому випадку відповідальною особою за нарахування і сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та у спосіб, визначені у статті 176 Кодексу, – уточнюють у податковій.

До речі, ставка військового збору становить 1,5% вiд об'єкту оподаткування. Військовий збір ввели в Україні із серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконувала завдання у зоні проведення АТО.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео