Віра Олександрович

У Тернополі мріють: домовитися із Кохманом, призначити премії і розподілити землю (фото)

Міська рада

Розпорядження про скликання 26-ї сесії Тернопільської міської ради підписав мер Сергій Надал. Зібрати депутатів цього разу він вирішив у середу, 8 серпня.

Початок засідання традиційно – о 9:00 у залі, що на вул. Листопадовій. Перелік основних питань порядку денного уже відомий. Так, йтиметься про виконання бюджету за перше півріччя, а також – зміни до кошторису-2018.

Традиційно найбільше пунктів стосуватиметься землі: надання дозволів на розроблення проектів відведення ділянок, затвердження проектів відведення; надання дозволів на виготовлення технічних документацій із землеустрою; затвердження технічних документацій із землеустрою про складання документів; надання дозволів на укладання договорів сервітуту тощо. Власне, так відбувається на кожній сесії, тому це уже нікого не дивує.

Кібляр
Кібляр

До того ж, депутати планують повернутися до кількох цікавих тем. Наприклад, йтиметься про створення індустріального парку «Тернопіль» і затвердження Концепції індустріального парку «Тернопіль» («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ – прим.). Доповідатиме, очевидно, начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека.

Дейнека
Дейнека

Питання «Про премії для науковців, дослідників і фахівців» на минулому засідання зняли з розгляду із ініціативи автора, а тепер – уже розглянуть («Терен» про це писав ТУТ – прим.). Окрім того, дочекалося черги затвердження Положення про Премію ім. Володимира Лучаківського («Терен» про це писав ТУТ – прим.). Звісно ж, серед головних пунктів –  затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2018 рік («Терен» про це писав ТУТ – прим.). Автор усіх трьох згаданих питань – начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Похиляк
Похиляк

Окрім того, депутатам запропонують розглянути такі питання: - Про погодження комунальному підприємству теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» договору реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України» та надання місцевої гарантії щодо його виконання шляхом укладення договору місцевої гарантії; - Про надання дозволу комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» на відчуження майна комунальної власності; - Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Тернопільелектротранс»; - Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності; - Про внесення змін до Положень про виконавчі органи міської ради; - Про внесення змін до рішень міської ради тощо.

Люди
Люди

Наразі це – не весь перелік питань. Його традиційно на сайті міської ради оприлюднять пізніше. Нагадаємо, там, у рубриці «Проекти» уже є кілька цікавих пропозицій. Їх можуть включити до порядку денного навіть у день засідання – із голосу («Терен» про це писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео