Почаївську лавру передадуть до Київского патріархату ?

почаївська лавра

Настоятель УПЦ КП - патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет зазначив, що після визнання єдиної Української православної церкви усі будівлі, які зараз займає в Україні Московський патріархат, перейдуть у власність УПЦ.

Серед головних святинь, які будуть передані УПЦ КЦ патріарх Філарет назвав Києво-Печерську і Почаївську лаври (Тернопільська область).

Держава передала свою власність в користування українській церкві Московського патріархату. Але коли буде тут українська церква визнана, то Лавра – і одна, і друга (Києво-Печерська і Почаївська - УП) – будуть передані українській церкві. Справа в тому, що ніякої власності Московський патріархат в Україні не має. Власність церкви в Україні є власністю української церкви, - наголосив патріарх пише «Українська правда».

До слова, 19 квітня 2018 року у Верховній Раді проголосували за постанову, щодо звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томасу про автокефалію Православної церкви в Україні. Питання щодо надання автокефалії Українській Православній Церкві може бути розглянуте на зборах Константинопольської Патріархії, які відбудуться у вересні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео