Чому радять не їсти хот-доги та чебуреки тернополянам

Тернополянам радять не їсти хот

Загалом в Україні за останні пів року на гострі кишкові інфекції, куди входять харчові отруєння, захворіло понад 47 256 людей.

Про це у  Facebook повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона наголошує, що саме влітку ризик харчового отруєння значно зростає.

Для поціновувачів вуличної їжі - це сигнал, що варто утримуватися від улюблених страв, навіть якщо маєте бодай найменші сумніви щодо безпеки зберігання чи приготування продукту. Хот-доги, пиріжки з біляшами та інший фаст-фуд, який можна придбати в кіоску чи вуличному ярмарку завжди є потенційно небезпечним для здоров’я, якщо ви не впевнені в яких умовах він зберігався та готувався. Передусім через м’ясо й різноманітні соуси на основі майонезу, - наголошує Уляна Супрун.

Окрім того, очільниця МОЗ наголосила, що на сальмонельоз від початку року захворіло 3046 українців. Так, лише у нашій області було два спалахи сальмонельозу у дитячих садочках. Спершу інфекція бушувала у Збаражі, там захворіло 27 людей. Згодом сальмонельоз виявили ще у 10 дітей на Кременеччині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео