У середмісті Тернополя висадять екзотичні дерева

2

Після реконструкції дороги на вулиці Чорновола висадять екзотичні дерева. Адже каштани, які до того росли на цій вулиці, досягнули своєї вікової межі та є руйнівними для будинків.

Про заміну старих зелених насаджень на нові, які більш пристосовані до міського середовища, розповів начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський.  

Каштани у Тернополі швидко жовтіють та зникають, адже їх нищить мінуюча міль. Тому й вирішили замінити ці дерева на інші, які будуть більш стійкими до шкідників.

За словами Олега Соколовського, під час ремонту дороги і заміни конструкцій водо- та теплопостачання, побачили, що коренева система каштанів є потужною та руйнівною для прилеглих будівель. Окрім того, за словами жителів вулиці, старі дерева не пропускали сонця до їхніх домівок, а від цього у деяких помешканнях з’явився грибок. Тому більшість із них погодилися на висадження нових дерев.

Тому каштани замінять на червонолисті клени. Між цими деревами є суттєва відмінність: якщо каштани – міцні, з потужною кореневою системою та не піддаються формуванню, то червонолисті клени більш придатні для міських насаджень, їх можна обрізати, формувати, понижуючи крону. Такі дерева додадуть оригінальності та незвичності для вулиці і створять особливу атмосферу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео