Віра Олександрович

Елітні наливки і настоянки у Тернополі ділки розливали із брудних бочок

Алкоголь

Підпільний цех, де незаконно виготовляли начебто елітний алкоголь, викрили у Тернополі. Вилучили продукції аж на 4 млн грн!

Діяльність підпільного цеху, звісно ж, зупинили, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Наприкінці травня цього року працівники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області припинили діяльність підпільної мережі із виготовлення алкогольних напоїв, – звітують у податковій. – Тоді у ході санкціонованих судом слідчих дій вилучили близько 5 тисяч літрів незаконно виготовлених горілки і коньяку, понад тонну спирту, більш як 2 тисячі підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби і виноробну продукцію.

Окрім того, у порушників відібрали обладнання, що забезпечувало масове виробництво фальсифікату, 4 тисячі порожніх пляшок і понад 3 тисячі корків, а також картонну тару із логотипами відомих виробників.

– Упродовж червня-липня фахівці податкової міліції встановлювали постачальника спирту і канали його надходження на територію Тернопільської області, – додають у податковій  – За результатами проведення слідчо-оперативних заходів, правоохоронці встановили і задокументували постачальника спирту і викрили ще одне підпільне виробництво із незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

Отже, в одному зі складських приміщень на території Тернополя обладнали підпільний цех, де зі спирту в антисанітарних умовах незаконно виготовлялися начебто елітні алкогольні напої – наливки і настоянки. Згодом їх реалізовували у заклади громадського харчування на території області.

– У ході слідчих дій вилучили 12 650 літрів спирту, 750 літрів елітної алкогольної продукції – начебто фірмові настойки та наливки – у скляній і пластиковій тарі, – звітують у податковій. – До того ж, співробітники податкової міліції вилучили транспортний засіб, який використовували в незаконній діяльності.

В цілому із незаконного обігу вилучили підакцизних товарів на суму понад 4,3 млн грн. Цим упередили втрати бюджету від ненадходження  акцизу на суму понад 1,6 млн грн.

 Довідка. Усього у 2018 р. співробітники податкової міліції області із незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму 12 млн грн. Завершили розслідування і передали до суду кримінальні провадження щодо 7 осіб, які вчинили злочини у вказаній сфері, у тому числі 3 особам вручили повідомлення про вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи. За результатами судового розгляду прийняли рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту і алкогольних напоїв на суму 1,5 млн грн.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео