Оксана Бучко

Тернополянці допомогли отримати спадщину

eTEBkq23MgPY5X7

Відстояти свої спадкові права допомогли тернополянці представники безоплатної правової допомоги. Проблема полягала у тому, що нотаріус виявив розбіжність імені спадкодавиці у свідоцтві про смерть з тим, що вказано у свідоцтві про народження її дочки.

Фахівець юридичної справи звернулась до суду із заявою в порядку окремого провадження про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту родинних відносин. У заяві аргументовано вказану розбіжність в документах тим, що матір спадкоємиці у селі знайомі та рідні називали по-різному. При видачі свідоцтва про народження клієнтки, ім’я її матері записано зі слів і не відповідає іншим правовстановлюючим документам.

Доказами родинних відносин заявниці зі спадкодавицею у суді стали виписки з погосподарських книг, свідоцтва про народження, свідоцтво про одруження померлої, інші правовстановлюючі документи. Також долучили до розгляду справи покази свідків, які підтвердили факт родинних відносин.

Відтак, рішенням суду заяву задоволено, встановлено факт родинних відносин клієнтки з її померлою матір’ю, що стало вирішальним при оформленні спадкових прав.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео