Пам’ятник загиблим військовим на Тернопільщині освятить Патріарх Філарет (фото)

памятник

Пам’ятник військовим загиблим у російсько-українській війні висотою близько трьох метрів з металу та склопластику постане ще цього року на Тернопільщині. Його спорудять у с. Лішня, що на Кременеччині, поблизу каплиці-пантеону Героям АТО. Автор монументу – солдат 5-ого окремого батальйону УДА, скульптор, архітектор Тарас Козак. Саме він і виконуватиме основну роботу над спорудженням.

– У реалізації цього проекту ми розраховуємо лише на власні сили, тобто на кошти, що зберемо самостійно серед своїх хлопців, проте якщо будуть люди, котрі захочуть допомогти, вони можуть звернутися до о. Андрія Любуня, – розповів військовослужбовець, активіст ГО «Об’єднання бойових побратимів» Ігор Войцехівський. – Пам’ятник загиблим військовим у російсько-українській війні встановлять навпроти каплиці-пантеону. Частина його, а саме Ангел спорудять з металу, а Солдата зі склопластику. Ми спланували завершити роботу ще цього року, а 12 жовтня освятить монумент особисто предстоятель УПЦ КП Філарет.

Також Ігор Войцехівський каже, що такий пам’ятник для вшанування більше потрібен нам, живим, бо померлим Героям потрібна від нас лиш молитва.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео