Віра Олександрович

У Тернополі тепер будуть особлива премія і гроші за «чужих» дітей (фото, відео)

Серед 270-ти питань порядку денного сесії Тернопільської міської ради було чимало таких, яким варто приділити окрему увагу.

Нагадаємо, засідання відбулося сьогодні, 8 серпня. Працювали депутати недовго, але ефективно (читайте ТУТ – прим.).

Депутати3
Депутати3

Одним із ключових  рішень сесії можна вважати затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2018 рік між Великогаївською сільською радою і Тернопільською міською радою. Його добивалися дуже давно. Цьому передували і пікети, і скандали, пов’язані із «революцією мамусь». Як пояснила начальник міського управління освіти і науки, сільська рада тепер передаватиме Тернополю кошти на забезпечення дітей, зареєстрованих у Великих Гаях. Тобто освітні послуги в тернопільських дошкільних навчальних закладах ці дітки будуть отримувати на рівних із тими, у кого є тернопільська реєстрація.

Похиляк
Похиляк

– Такі міжбюджетні трансферти ми вже уклали із Залозецькою та Байковецькою громадами, а також Тернопільською районною радою, – нагадує пані Похиляк. – Тепер безкоштовно відвідувати тернопільські дитячі садочки зможуть і дошкільнята із Великих Гаїв, тому що, за Бюджетним кодексом України, оплату за них у формі міжбюджетного трансферту здійснюватимуть із казни Великогаївської сільської ради.

Зазначимо, у договорі йдеться, що Великогаївська сільська рада передбачає у своєму бюджеті на 2018 рік кошти, які передаватимуть Тернополю («Терен» про це писав докладно ТУТ – прим.). Щомісяця, з липня до грудня, вони пообіцяли перераховувати 9 720 грн субвенційних коштів.

Смик
Смик

Ухвалили сьогодні депутати і проект рішення про виплату премії ім. Володимира Лучаківського («Терен» про це писав докладно ТУТ – прим.). Переконував політиків начальник управління культури Олександр Смик.

Без проблем політики ухвалили і питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.07.2017р. №7/16/14 «Про внесення змін до рішення міської ради від 19.08.2016р. №7/11/42 «Про затвердження списку присяжних». Доповідав начальник юридичного управління міської ради Олександр Печіль.

Тож до списку присяжних включили Юрія Михайлюка, 1972 р. н. Тернополянин – приватний підприємець, проживає на вул. Пушкіна.

Люди3
Люди3

Окрім того, на сесії сьогодні прийняли зміни до декількох важливих міських програм. Так, доповнення внесли у комплексну програму профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто» («Терен» про це писав ТУТ – прим.), Програму розвитку пасажирського транспорту у Тернополі на 2018-2020 роки і Програму захисту населення і території Тернополя від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2018 рр.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео