Віра Олександрович

Тернопіль: активісти кажуть, що будуть боротися і парк не віддадуть (фото, відео)

Засідання сесії Тернопільської міської ради 8 серпня було ефективним і плідним, але спокійним назвати його все-таки не можна. Адже до зали прийшли активісти, які давно і вперто захищають від забудови парк «Національного Відродження».

Втім, коли проект рішення з цього приводу навіть не внесли до порядку денного, нерви у людей здали. У залі знову лунали вигуки «Ганьба!». Проте це на позицію міського голови Сергія Надала і депутатів не вплинуло. Вони на поступки так і не пішли.

Нагадаємо, депутат Тарас Серетний підготував і подав на розгляд цієї сесії проект рішення, що стосувався заборони скандальної забудови у парку «Національного Відродження» («Терен» докладно про це писав ТУТ – прим.). Втім, пропозицію радикала відразу «зарубали». Мовляв, вона – незаконна. До того ж, висновки комісії – негативні.

Люди2
Люди2

– Не можна включиnи це питання до порядку денного на законних підставах, – каже міський голова Серій Надал. – Ось, ми маємо акт перевірки фахівцями Держгеокадастру, який засвідчує, що порушень законодавства у цій справі не встановили.

Сесія_Надал
Сесія_Надал

Активісти Юлія Мамчак і Олег Синовець, а також їхні друзі спершу добивалися слова. У дискусію втрутився навіть Тарас Серетний, який працює в обласному управлінні Держгеокадастру. У залі зчинився шум.

Оскільки усі намагання вплинути на ситуацію були безрезультатними, активісти повернулися на місця для гостей, аби порадитися.

Плакати2
Плакати2

– Очевидно, зараз немає політичної волі на розгляд цього питання, – каже громадська активістка Ірина Яремчук – Але ми не залишимо цю справу, будемо залучати громадськість. Тільки разом ми зможемо довести своє…

До речі, на сесії розглянути майже 300 питань. Про найцікавіше читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео