Орест Сарматський

Експерт з Тернопільщини знає, чому можуть підставити Уряд

апостол (Copy)

Більшість фермерів і бажаючих створити фермерські господарства не можуть скористатися компенсаціями від держави через складні вимоги щодо отримання кредиту. 

Про це на сторінці у Facebook заявив радник міністра МВС Михайло Апостол.

– Чи запрацює ця програма і чи ці кошти дійдуть до справжнього фермера,сімейної ферми, новоствореному кооперативу, новоствореному фермерському господарству, представнику ОСГ? Думаю, що не дійдуть, гроші подеребанять і підуть не по призначенню, а прем’єра просто підставлять, – зазначив Апостол.

Експерт зазначає, щоб купити ці ж сажанці, техніку, худобу чи побудувати тваринницьке приміщення,а потім подавати документи на відшкодування цих витрат, потрібно не тільки бажання, але й великий особистий стартовий капітал чи оборотні кошти і позитивна кредитна історія.

– Без кредитної історії і серйозної застави нереально взяти кредит, а не взявши кредит – немає можливості понести витрати, – додає Апостол. – Ще одна проблема, яка постає перед фермерами: маючи більше 10 млн га землі державної власності, яка в більшості використовується не за призначенням і є годівницею частини корумпованих чиновників, практично нереально її взяти для створення фермерського господарства бажаючим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео