Віра Олександрович

Власники незаконної АЗС на Тернопільщині «влетіли» на 450 тисяч гривень

Незаконно

Незаконну АЗС виявили на Тернопільщині. Звідти вилучили понад 12 тисяч літрів дизпалива.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Під час операції «Акциз-2018» співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області встановили факт незаконної реалізації дизпалива, – розповідають у податковій. – Так, в одному зі складських приміщень стояло 9 бочок типу «євро-куб» і обладнання автомобільного заправного комплексу із пально-роздавальною колонкою, що були з’єднані між собою комунікаціями.

Продавали дизпаливо лише за готівку. Звісно ж, про застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) ніхто й не думав. Не мали зловмисники і будь-яких документів, що засвідчують походження пального та його якість, а також даних про виробника.

– Дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки і на використання устаткування для зберігання і реалізації пального теж не було, – констатують фахівці.

Відтак вони вилучили понад 12 тисяч літрів дизельного палива. Орієнтовна вартість - 350 тис. грн.

– Забрали із незаконної АЗС і обладнання автомобільного заправного комплексу, – перелічують у податковій. – Загальна вартість вилучених цінностей – 450 тисяч гривень.

Наразі експерти збирають матеріали для притягнення порушників до відповідальності, згідно із вимогами діючого законодавства.

Фото із відкритих джерел

 Довідка. Усього від початку року співробітники податкової міліції на Тернопіллі вилучили із незаконного обігу понад 60 тонн різних пально-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 2 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео