Віра Олександрович

Тернопільські будні: система «ProZorro», МАФи, парковки і поламаний паркан (фото, відео)

Сесія_М_Р

Кілька цікавих проектів для міста запропонували депутати під час сесії Тернопільської міської ради 8 серпня.

Нагадаємо, засідання того дня тривало близько 5 годин, але політики встигли розглянути майже 300 питань (про найцікавіше читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ– прим.).

Зелінка
Зелінка

Зокрема Назар Зелінка звернувся з депутатським запитом щодо розміщення сезонних об’єктів сфери торгівлі, послуг відпочинку і розваг через систему «ProZorro. Продажі». Власне, це питання політик уже піднімав на попередній сесії міської ради. Але відтоді змін не сталося. Довелося цього разу йти… до трибуни.

[embed]https://youtu.be/xTEIP7Mf7pg[/embed]

Таке нововведення дозволить на відкритих і прозорих засадах збільшити доходи міського бюджету від надання прав на розміщення сезонних об’єктів сфери торгівлі, послуг відпочинку та розваг на території міста. Запит врешті підтримали більшістю голосів і передали на подальше вивчення у відповідне управління міської ради. На цьому наполіг міський голова Сергій Надал.

[embed]https://youtu.be/XmciQum2bEM[/embed]

Якщо система запрацює, то із 1 січня 2019 року всі сезонні об’єкти розміщуватимуть у місті тільки після відкритого аукціону.

Депутати
Депутати

Власне, Назар Зелінка цього дня зробив кілька запитів. Вони здебільшого стосувалися вирішення якихось проблем на окрузі депутата. Наприклад, йшлося про спортивний майданчик на вул. Вербицького. Його запропонували передати на баланс Класичної гімназії, оскільки фізкультурою там постійно займаються саме її вихованці.

[embed]https://youtu.be/tN44sX2lYg0[/embed]

Додамо, що найбільшою проблемою там виявився поламаний паркан. Точніше, будівельники ще під час встановлення огорожі зробили її неякісно. А тепер треба знайти вихід, як усе переробити.

Люди2
Люди2

Третій запит депутата стосувався павільйону, встановленого на вул. Вербицького. Назар Зелінка запропонував не укладати нову угоду із підприємцем, який там нічого не робив, а лише створював незручності для місцевих жителів. Втім, підтримали пропозицію навіть із другої спроби лише 22 депутата, а цього – замало.

[embed]https://youtu.be/xLM_2Sofi28[/embed]

Окрім того, нове вирішення проблеми із паркуванням машин у Тернополі запропонував депутат Андрій Шкула. Депутатським запитом він попросив розробити план заходів на 2019 рік  щодо збільшення кількості стоянок і парковок у місті. Колегу підтримали аж 28 депутатів. І це не дивує, адже серед депутатів – багато водіїв. Їм добре знайома проблема із паркуванням особливо у центрі Тернополя.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео