Сергій Притула закликає бойкотувати фільм про Стуса, якщо не повернуть сцену з Медведчуком

притула кіно

Тернопільський шоумен Сергій Притула жорстко висловився щодо зйомок фільму про Василя Стуса. Він поділився власним бачення стосовно скандалу, що розгорівся останніми днями навколо сцени із Віктором Медведчуком, яку вирішили забрати з картини.

«На фільм про Стуса держава дала 50% коштів. Це наші з вами податки. В сценарії, який переміг на пітчингу Держкіно сцена з Медведчуком була. Це 100% факт. Потім сцена зникла. Я не вірю у випадковості і в те, що скорочення хронометражу стрічки шляхом вилучення сцени з одіозним автором «темників» відбулося просто так, а не через «жим-жим» продюсера в одному місці» – пише Сергій Притула на своїй офіційній сторінці у Фейсбук. Також ведучий відомих телепроектів заявив, що якщо сцену з Медведчуком не повернуть, то на прем’єру фільму не піде він сам і проситиме про це майже півмільйона своїй підписників у Фейсбук.

«Коротше так, любі мої 458 000 підписників. Якщо сцену з Медведчуком, який був одним з учасників судилища над Поетом, не повернуть у стрічку – валимо фільм! Задовбали своєю недосказаністю! Хочемо і рибку з'їсти і ще десь посидіти? І ще й за наші гроші?! Нахрін!» – категорично завив Сергій Притула. Таким чином відомий тернополянин вкотре підтвердив свою чітку проукраїнську патріотичну позицію.

«Я за українське кіно. Я за кіно про Стуса. Я проти недосказаності, яка вигідна конкретно взятій людині, яка ще й допомогла запроторити Стуса до заслання, з якого він не повернувся. Якщо продюсер та режисер змінять свою позицію, обіцяю селфі з сеансу!» – констатував Притула.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео