Орест Сарматський

Переробники маніпулюють фермерами (Агро-новини)

1802 (Copy)

Ситуація в Одеській області, коли через недобросовісну поведінку переробника фермер викорчував сад, дещо неоднозначна, але вона є яскравим прикладом того, що будь-який фермер має працювати над диверсифікацією каналів збуту. 

Про це AgroPortal.ua повідомив голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.

«На жаль, наразі у більшості випадків фермери майже не мають вибору, куди поставляти зібраний врожай, оскільки термін його зберігання дуже короткий, та й везти його на значні відстані економічно невигідно. Втім, якщо говорити саме про південний регіон, де стався цей випадок, окрім зазначеного підприємства, поряд є ще один завод-переробник, а також господарства, які входять до нашої асоціації, що займаються виготовленням різноманітних пюре та джемів», — сказав він.

За словами Дмитра Крошки, український фермер має сьогодні підняти голову і знайти альтернативні варіанти, нових партнерів.

В Україні готуються до аграрного марафону UCABrun

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) спільно з агенцією UCABevent 9 вересня 2018 р. проведуть II Всеукраїнський аграрний забіг UCABrun.

Як повідомляють в УКАБ, захід проводиться з метою популяризації здорового способу життя, підтримки розвитку спорту, мотивування представників аграрного сектору України в досягненні особистих і спортивних цілей, стимулювання росту спортивних досягнень у широких масах населення України.

1801 (Copy)
1801 (Copy)

Вибір читачів за тиждень

Відео