Під Тернополем майорітиме найвищий у Західній Україні державний прапор (відео)

Сьогодні, 23 серпня, у День Прапора у селі Настасів, що під Тернополем, урочисто підняли національний стяг на найвищий флагшток у Західній Україні. Для того, аби показати свою єдність, на церемонію завітали місцеві жителі, працівники компанії «Агропродсервіс» та активісти Аграрної партії Тернопільщини.

Сьогодні для нас це велика честь, що найвищий прапор Західної України буде майоріти тут, на території компанії «Агропродсервіс», так і, звичайно, велика відповідальність, адже прапор завжди має бути попереду, і це для нас черговий виклик, тому що ми маємо бути гідними того, що тут цей прапор є, каже генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Встановлення  щогли відбулося на території компанії «Агропродсервіс». Його загальна висота становить 33 метри, із них 21 – основа та 12 – сам флагшток.

– Я 4 роки мріяв те, що ми збудуємо найвищий флагшток і на цей флагшток піднімемо прапор на честь українців, які славлять сьогодні Настасів на Україну, а Україну на весь світ, – розповідає автор ідеї Іван Чайківський.

Селу Настасів цього року виповнюється 585 років з моменту першої письмової згадки, і за цей час було чимало місцевих жителів, які стали відомими на всю Україну, а то й на весь світ. Серед них: Іван Тесля, автор підручника «Наша Батьківщина», саме він з Володимиром Кубійовичем упорядкували десятитомну енциклопедію українознавства, Ярослав Павуляк – поет-шестидесятник, який був ініціатором спорудження погруддя Тараса Шевченка у Настасові, Олег Смоляк – доктор мистецтвознавства, Володимир Ракочий – зв’язковий УПА, перший голова Настасівського осередку РУХу, Христина Ракоча – чемпіонка України з кікбоксингу, Ольга Зазуляк – майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка України та Європи, віце-чемпіонка світу, член паралімпійської збірної України, Вікторія Баб’як – чемпіонка України з кікбоксингу. Саме працею та досягненнями цих людей гордиться Настасів, що, до речі, стало першим селом, де скинули пам’ятник Леніну.

По завершенні церемонії підняття прапора відомим односельчанам Іван Чайківський подарував книжки «Настасів та настасівчани» Богдана Пиндуса.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео