Тернополянам на замітку: чому корисно кататись на велосипеді

Їзда на велосипеді – це не лише спосіб провести час в своє задоволення чи доїхати до пункту призначення. Це – хороший інструмент для скидання ваги.

Оскільки у Тернополі уже в багатьох місцях облаштовані велодоріжки, «Терен» вирішив розповісти чому їздити на велосипеді корисно, та як це допомагає при схудненні.

Науковцями доведено, що регулярне катання здатне знизити вагу до 8-ми кілограмів протягом місяця! Неймовірно, але факт підраховано, що велосипедист за одну годину їзди витрачає приблизно 400-750 кілокалорій. Звісно, все залежить від складності обраного маршруту.

Завдяки велотренуванням можна в короткий термін позбутися зайвої ваги, знизити прояви целюліту і зміцнити м’язові тканини. Особливо ефект потішить жінок, у яких жир відкладається в ділянці живота і стегон. Максимальна позитивна динаміка спостерігається при щоденних тренуваннях, тривалість яких повинна становити не менше 1,5-2-х годин.

Починати тренування слід в спокійному темпі, катаючись кожен день по 15-20 хвилин, поступово нарощуючи швидкість і тривалість прогулянки.

Проте, як ми вже знаємо, якщо просто їздити на велосипеді, а раціон не змінювати, то схуднення буде на сильним і доволі повільним. Прийом їжі повинен проходити не пізніше, ніж за 2 години до початку їзди і не раніше години після завершення занять, пише інтернет журнал «Сikavosti».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео