У Тернополі відкрили пам’ятник військовому та політичному діячу (фоторепортаж)

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України, у Тернополі відбулось відкриття та освячення пам’ятника голові директорії УНР, першому міністру оборони незалежної від більшовиків України, Симону Петлюрі.

Чимало людей зібралось сьогодні на бульварі, названого в честь організатора українських збройних сил.

DSC_1077 (Copy)
DSC_1077 (Copy)

Міський голова Сергій Надал привітав усіх присутніх із Днем Незалежності та відкриттям пам’ятника великому синові українського народу:

- Досить символічним є те, що сьогодні ми відкриваємо пам’ятник Симону Петлюрі, людині яка була керівником війська українського народу, належала до директорії УНР, людині, яка на той час з політиків прагнула найбільше сильної, могутньої, незалежної держави. Саме тому його знищили фізично, саме тому про нього намагались стерти всю історичну пам'ять. Сьогодні ми відновлюємо історичну справедливість, і пам'ять людей, які поклали свої життя заради незалежності української держави. Актуальними є слова Петлюри, який говорив: «шукайте правду у своїй громаді – держава є понад партіями, нація є понад класами». Він закликав усіх до єднання. Сьогодні вдячний дійсно тим, хто не на словах робить наше місто краще, це чудовий приклад співпраці між владою, бізнесом і громадою.

DSC_1160 (Copy)
DSC_1160 (Copy)

Боєць української добровольчої армії Дмитро Гайдуцький виразив подяку тим, хто не покладаючи рук працює на благо міста й військовиків:

- Нам, воїнам-добровольцям, близька історія Симона Петлюри, оскільки ми також є незалежними формуваннями, які ведуть бої з російськими окупаційними військами. Досить вдало вдається зараз воювати, але ми зазнаємо великих втрат. Надзвичайно приємно приїхати з війни і розуміти, що є люди, які свідомо продовжують будувати Україну, які не складають рук, які організовуються, відкривають пам’ятники, які будують дороги, дбають про цю Україну. Бо приїхавши з передової, найважче дивитися, що ніхто нічого не хоче, всі навкруги кричать «зрада!», всім завжди щось не подобається. Повірте, Тернопіль процвітає і мені приємно повертатись у це місто. Я вдячний усім, хто допомагає військовикам і підтримує бійців. Ми 27 років вели потаємну війну, а зараз війна відкрита і агресор виліз. Ми переможемо, бо Україну ще нікому не вдалось зламати.

Священнослужителі провели чин освячення пам’ятника Симонові Петлюрі, присутні пом’янули загиблого революціонера й усіх полеглих за незалежність людей хвилиною мовчання.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«173081,173076,173075,173074,173072,173071,173070,173069»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео