Орест Сарматський

Фермери зможуть самостійно розпоряджатися своєю продукцією (Агро-новини)

2601fermer-13129 (Copy)

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму засіданні розглянув проект № 6527 Закону України про сільськогосподарську кооперацію. Про це повідомляє  «AgroPolit.com».

За результатами обговорення Комітет вирішив внести на розгляд Верховної Ради України доопрацьований в Комітеті проект Закону України про сільськогосподарську кооперацію та рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу.

На думку експертів, прийняття законопроекту зніме ще одну перепону на шляху прискорення розвитку агробізнесу України та збільшення експорту продукції з високою доданою вартістю.

Сподіваємося, що вже в 2018 році Україна дозволить фермерам самостійно розпоряджуватися своєю продукцією: спільно переробляти молоко, м'ясо, морозити малину, гарантуючи якість продукції та позбавляючись посередників; спільно створювати елеватори для зберігання зерна та напряму його експорту, без посередників; створювати експортні платформи для свіжих овочів та фруктів, а також інших видів продукції та багато іншого!, - йдеться у повідомленні.

Понад 3 тис. селян вже скоро отримають дотації на вирощування молодняка ВРХ

Перші понад 3 тис. осіб, які вже подали документи для отримання дотації на вирощування молодняка ВРХ, отримають гроші вже зовсім скоро. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає ««AgroPolit.com».

Нагадаємо, дотації за утримання телят склали 6,7 млн грн.

Така фінансова підтримка власників підсобних господарств стала результатом плідної роботи Асоціації тваринників України разом із Мінагрополітики та Урядом.

Саме Асоціація тваринників України ще минулоріч обґрунтувала важливість держпідтримки селян у свої програмі «Реформа українського села через розвиток кооперативного руху в Україні на базі сільськогосподарських виробничих та обслуговуючих кооперативів», яку було презентовано на розгляд Уряду. Таким чином, перший крок у реалізації програми, розробленої фахівцями АТУ, втілено в життя.

2601 (Copy)
2601 (Copy)

Так, у Міністерстві аграрної політики і продовольства України зазначили, що для вирощування молодняку великої рогатої худоби вже перераховано 6,7 млн грн до підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК для виплати утримувачам телят.

Так, дотацію нараховано та буде сплачено 3 573 фізичним особам за утримання 6 064 телят, зазначають у Мінагрополітики. Зокрема, за утримання молодняку ВРХ:

– до 5-місячного віку нараховано 562,8 тисяч гривень за 1 876 голів;

– до 9-місячного віку – 2 861 тис. грн за 2 861 голову;

– до 13-місячного віку – 3 317,5 тис. грн за 1 327 голів.

Також, за напрямом державної підтримки сільгосппідприємств за утримання корів, здійснено нарахування у обсязі 259,2 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео