Олег Снітовський

Молодь повезла з Тернополя цінні сертифікати (фото)

Заставка01

У Тернополі фінішував проект з публічного адміністрування у сфері молодіжної політики.

 Майже два десятки представників ОТГ з різних областей Західної  України отримали в Тернополі сертифікати про завершення навчання в рамках проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики».

11
11

Проект реалізовує громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Тернопільським національним економічним університетом, Міністерством молоді та спорту України, Комітетом Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму за сприяння  Тернопільського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

18
18

- Освітня програма складалася із трьох сесій - загалом 100 академічних та 100 дистанційних годин. Між сесіями учасники виконували практичні завдання - проводили тренінги, семінари, диспути, готували проекти стратегій розвитку молоді своїх громад. Нині в Україні понад 700 громад, де потрібні фахівці, які працюють з молоддю. І, сподіваюсь, що учасники проекту – це саме ті люди, від яких у значній мірі залежить, аби молоді люди могли розвиватися і самореалізовуватися,  щоб молодь не виїжджала за кордон, а жила і працювала у своїх громадах, - сказав керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

03
03

За його словами, половина учасників проекту презентували органи місцевого самоврядування, решта – лідери громадських організацій.

Таке поєднання дозволило молодим людям краще зрозуміти одне одного, навчитись ефективно співпрацювати з представниками влади та громадськості.

06
06

До учасників проекту у форматі відео конференції звернувся  заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Дуже важливо, аби молоді люди під час цього проекту дізналися, якою є нині молодіжна політика, як держава підходить до залучення юнаків та дівчат до державницьких процесів. Упевнений, що цей досвід пропагуватиметься на рівні всієї України. А для цього є різні можливості – форуми, де збирається молодь, молодіжні центри, конкурси кращих практик молодіжної роботи. Тому й потрібні подібні освітні програми, як оця й сподіваюсь, що їх опановуватимуть інші молоді люди і застосують все це на практиці,- сказав, зокрема, Олександр Ярема.

08
08

А Микола Шинкарик, перший проректор Тернопільського національного економічного університету за сприяння якого реалізовувався проект, переконаний що він стане загальнонаціональним і цей досвід успішно буде використано у молодіжному середовищі.

07
07

- Живемо у такий час, коли молода людина може оволодіти такими знаннями, які колись попередні покоління здобували упродовж всього життя. У дискусіях перемагають лідери, які можуть сформулювати свою ідею,  додати цій ідеї енергетику,  рішучість, сміливість,  волю, щоб цю ідею реалізувати. Переконаний, учасники проекту – люди, які удосконалюватимуть себе, змінюватимуть молодіжне середовище, громаду, країну, - сказав у завершальний день проекту заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

09
09

А ось Ірина Войцехівська, радниця із залучення громадських організацій Програми «U-LEAD з Європою» зауважила, що кожен учасник програми засвідчив особливе бажання розширити свої знання із публічного адміністрування у сфері молодіжної політики.

14
14

Я бачу перед собою унікальних людей. Не тому, що вони тричі на тиждень відривалися від основної роботи і брали участь у тренінгах, семінарах, щоб отримати нові знання, активніше працювати з молоддю у своїх громадах. Вони унікальні тим, бо щиро хочуть це робити і обов’язково це робитимуть й поділяться своїм досвідом  з іншими, тими, які також прагнуть підтримувати свої громади, - сказала Ірина Войцехівська.

Того ж дня кожен із учасників проекту за допомогою слайд-презентації образно висвітлив присутнім бачення стратегічного розвитку молодіжного середовища у своїх громадах.

18
18

Наприкінці молодим людям керівники проекту вручили сертифікати про завершення навчання в рамках проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики».

15
15

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео