Щеплення проводять лише дітям – міф

вакцина

Жителі Тернопільщини повинні знати, що вакцинацію проти деяких захворювань потрібно робити не лише у дитинстві, але й дорослому віці.

 Насамперед, це вакцинація проти двох небезпечних захворювань: дифтерія та правець. Доросла людина повинна отримувати такі вакцини кожні 10 років. Оскільки, протягом цього часу після вакцинації у людини тримається імунітет проти даних хвороб.

Ця вакцина є в усіх областях країни, вона безпечна і якісна. Окрім того, вакцина є безоплатною та робиться згідно із Календарем профілактичних щеплень, пише moz.gov.uа.

Пам’ятайте, пропущені у дитинстві вакцинації необхідно надолужити уже в зрілому віці, - пише Урядовий портал.

Це стосується щеплень проти таких хвороб, як: кір, краснуха та паротит. Для них одна вакцина – імунітет на все життя. Вони є безоплатними для дітей та дорослих із груп ризику (медики, студенти, військові, освітяни, учасники Операції об’єднаних сил). Решта – можуть купити вакцину у аптеці та пройти щеплення у закладі охорони здоров’я.

Окрім того, рекомендується зробити щеплення від гепатиту B, якщо у дитинстві для вас не проводилася така вакцинація. Для цього потрібно звернутися до лікаря, який вам роз’яснить усі моменти пов’язані із даною вакциною та як діяти правильно у вашому випадку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео