Тернополяни за кавою обговорять відкритість уряду

30 серпня_Тернопіль2

75 країн, в тому числі й Україна, напрацювали з громадськістю плани дій для позитивних перетворень в суспільстві. Кожні два роки вони оновлюються, але зміни також повинні бути відчутні на місцях. Тернопіль не виняток, тому обговорення досягнень відбудеться й у “файному” місті.

Уряди 75 країн світу спільно з громадянським суспільством розробили національні плани дій для кожної з держав. Доступ до публічної інформації, участь громадськості, підзвітність та впровадження нових технологій – основні цінності, досягнення яких призведе до позитивних змін у житті громадян. Україна також кожні два роки оновлює власні плани дій в рамках Партнерства «Відкритий Уряд», з яких певні зобов’язання уже виконані, зокрема запровадження державного фінансування політичних партій, системи електронних публічних закупівель «ProZorro», електронних декларацій та багато іншого.

Проте зміни на національному рівні не завжди призводять до одних і тих же результатів на місцевому. Саме тому, 30 серпня об 11:00 год. відбудеться дискусія за кавою на тему «Пріоритети плану дій «Партнерства «Відкритий Уряд» на 2018-2020 р.р.». Під час заходу учасники обговорять пріоритети уряду на наступні два роки, а запрошені гості представлять прогрес їх впровадження в Тернополі. Більш детально розповідатимуть про взаємодію поліції та громади (community policing), публічні закупівлі та відкриті дані.

Учасники обговорення:

  • Люба Максимович, голова ГО Центр «Жіночі перспективи
  • Олеся М’ялковська, інспектор зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Тернопільській області.
  • Мар'яна Зварич, начальник Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради
  • Тетяна Корчак, начальник Управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради

Запрошуємо активних громадян, журналістів та представників влади долучитися до обговорення за кавою. Усі деталі та програму заходу організатори надішлють попередньо зареєстрованим учасникам. Форма реєстрації за посиланням: http://bit.ly/OpenGovTe

Контактна особа:

Надія Костіна, ПР-менеджер ГО «Центр «Жіночі перспективи»

тел. 067 700 50 61, nadin379lviv@gmail.com

Довідка: дискусію за кавою організовує Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в рамках проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» - кроки назустріч співпраці». В межах цього проекту впродовж липня - вересня 2018 року у Львівській, Волинській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях відбудеться ще низка заходів для громадських активістів, бізнесу, представників влади, ЗМІ у партнерстві з ОМГО «Волинський Інститут Права» (м.Луцьк), Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» (м. Перечин) та ГО «Подільська правова ліга» (м.Хмельницький).

Вибір читачів за тиждень

Відео