Орест Сарматський

Аграрії чекають від парламенту плідної роботи восени (Агро-новини)

2801 (Copy)

У бізнесу дуже високі очікування щодо продуктивної роботи саме осінньої сесії Верховної Ради, зважаючи на те, що 2019 рік буде політичним через проведення виборів.

Про це заявив генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький під час круглого столу «Пріоритетні завдання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних  відносин на період роботи ІХ сесії Верховної Ради України VIII скликання».

– Існує ряд питань, які є критично важливими для стратегічного розвитку, а їхнє вирішення під час осінньої сесії може докорінно змінити ситуацію в агарному секторі. З точки зору аграрного бізнесу, перш за все було б необхідно забезпечити доступ до передових технологій, прийнявши законопроект №6606, продовжити реалізацію земельної реформи та захистити права власників, проголосувавши за антирейдеський закон №8121 і продовжити піклуватись про споживача та якість харчових продуктів, прийнявши законопроект №8450, – окреслив він першочергові для агросектору законопроекти.

Також Висоцький зазначив необхідність якнайшвидшого підписання Президентом України законопроекту № 7403-д про скасування «олійних правок».

– Хочемо відмітити, що високу продуктивність парламенту під час попередньої сесії показала практика організації аграрних днів. Ми очікуємо на проведення принаймні ще двох аграрних днів цієї осені, –  зазначив Тарас Висоцький.

 Україна заробила $40 млн на експорті яєць

2802 (Copy)
2802 (Copy)

Україна у січні-липні 2018 р. експортувала 748 млн штук яєць на $40 млн, що на 43% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Такі дані наводить Міністерство аграрної політики та продовольства з посиланням на дані Держстату.

У І півріччі 2017 року було експортовано 1,1 млрд штук на $27,9 млн.

Найбільшим покупцем у січні-липні 2018 року стали Об'єднані Арабські Емірати – 303 млн шт. на $15,6 млн. Також у трійці лідерів Ірак (135 млн шт. на $7,3 млн) та Катар (70 млн шт. на $3,8 млн). У І півріччі 2017 року найбільше поставлено українських яєць до ОАЄ, Ліберії та Іраку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео