Віра Олександрович

Тернопіль звикає до змін: перші урочисті реєстрації шлюбу провели у «Березолі» (фото, відео)

Перші урочисті реєстрації шлюбу вже провели у «Березолі» минулими вихідними. І працівники ДРАЦСу, і тернопільські молодята змушені звикати до змін.

Про це 29 серпня розповів начальник управління юстиції Тернопільщини Едуард Кольцов.

Кольцов1
Кольцов1

Нагадаємо, в обласній юстиції наприкінці березня вперше офіційно заговорили, що місцевий ДРАЦС (точніше - Тернопільський міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції), який працював у приміщенні на майдані Волі із 1965 року, - виселяють. Виявилося, що власник приміщення – філія «Ощадбанку», виставила надто високу орендну плату і на інші умови керівництво фінустанови не погоджувалося («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ прим.). Оскільки остаточною датою «виселення» власники визначили 31 серпня, то в юстиції вирішили з переїздом не тягнути. Уже 21 серпня з приміщення на майдані Волі вивезли всі меблі, а на дверях вивісили оголошення про те, що через переїзд відділу ДРАЦСу державну реєстрацію актів цивільного стану, тобто реєстрацію народження, шлюбу, смерті і розірвання шлюбу - проводитимуть на першому поверсі будівлі, що належить обласній раді: вулиця Грушевського, 8. Відтоді фахівці юстиції активно працюють у каб. №123.

Натомість урочисті церемонії реєстрації шлюбу, за домовленістю із міською радою, вже почали проводити у ПК «Березіль», що на вул. Миру, 6.

- Ми це приміщення «окультуримо». Там уже є такі красиві арки. Все буде красиво, - розповідає він. – Звичайно, до нової локації звикати важко, але там – багато місця, є де залишити автомобілі…

До речі, попередньо Едуард Кольцов повідомляв про можливість проведення церемоній одружень у будівлі на бульварі Т. Шевченка, 17. Цього разу начальник управління юстиції пояснив, що від цієї ідеї відмовилися із кількох причин: по-перше, там потрібен був серйозний ремонт, по-друге, перемовини надто затягнулися, адже виникло багато бюрократичних складнощів.

Кольцов2
Кольцов2

Власне, через проблему з приміщенням затримується і відкриття офісу із надання різних послуг фахівцями юстиції за принципом «open space», додає Едуард Кольцов.

Втім, є в Едуарда Кольцова і приємні новини. Так, послуга «шлюб за добу» на Тернопіллі стала супер-популярною. Наш край набагато випередив інші регіони, які теж запустили цей проект. Крім того, молоді батьки також дуже задоволені тим, що можуть отримати усі документи малюка ще у пологовому. Такою послугою, до слова, нині радо користуються породіллі не лише у Тернополі, а й в районах краю.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео