Тернополянам пропонують долучитися до змін

Впродовж останніх років в Україні відбулося чимало позитивних змін. Так, запроваджена система електронних публічних закупівель «ProZorro», державного фінансування політичних партій, електронних декларацій тощо. Проте мало хто знає, що такі новації були створенні в рамках ініціативи «Партнерства «Відкритий Уряд».

Сьогодні, 30 серпня, у Тернополі відбулася дискусія за кавою на тему «Пріоритети плану дій «Партнерства «Відкритий Уряд» на 2018-2020 рр». Кожні два роки влада спільно з громадянами складає плани на наступні роки стосовно умов для покращення життя в країні, а також введення нових громадських ініціатив. Окрім того, під час зустрічі учасники обговорили те, що було створено за попередні 6 років. До прикладу, було обговорення системи відкритих даних.

Під час зустрічі інспектор зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції Олеся М’ялковська розповіла про взаємодію поліції та громади  за допомогою сервісу community policing. До слова, Тернопіль став другим місто в Україні, де запустили цей сайт.

Також один зі спікерів Володимир Шевченко розповів про таку ініціативу, як соціальне замовлення.

Більше про впровадження цієї ініціативи тернополяни можуть почитати на сайті «Громадянське суспільство і влада». До слова, обговорення ініціативи у Тернополі організовує Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в рамках проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» – кроки назустріч співпраці» у партнерстві з ОМГО «Волинський Інститут Права» (м. Луцьк), Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» (м. Перечин) та ГО «Подільська правова ліга» (м. Хмельницький).

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео