Віра Олександрович

У Тернополі діти намалюють «корупцію», а дорослі перенесуть це на біл-борди і футболки (фото, відео)

Меморандум про співпрацю підписали громадська організація Творче об’єднання «Нівроку» і Головне територіальне управління юстиції в області. Такого співробітництва між громадським сектором і державною структурою ще у Тернополі не було.

Власне, цей документ 29 серпня скріпили своїми підписами голова об’єднання Олександр Домбровський і начальник управління юстиції Едуард Кольцов.

Підпис
Підпис

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі розгорнули громадську антикорупційну кампанію «КАТОК». Мета такого проекту: поширення ідеї несприйняття корупції серед жителів Тернопілля. А меморандум передбачає залучення до такої ініціативи саме учнівської і студентської молоді. Через це у програмі передбачили проведення креативних публічних заходів, що сприятимуть формуванню і зміцненню твердої антикорупційної позиції зовсім юних краян.

Стрижнем усієї кампанії буде конкурс творчих робіт. Йтиметься, зокрема, про малюнки і так звані малі літературні форми. Визначатимуть кращих серед учнів і студентів Тернопільщини.

Організатори пояснили: у вишах і середніх навчальних закладах створять внутрішні конкурсні комісії, які визначатимуть найкращі роботи в одному закладі. По три найкращих роботи у номінаціях «Малюнок» і «Малі літературні форми» уже надсилатимуть на обласний етап. Після розгляду цих робіт журі визначатиме лідерів, яких і нагородять цінними призами.

Кращі роботи учасників конкурсу згодом використають для дизайну матеріалів для широкої антикорупційної інформаційної кампанії. Деякі роздаткові матеріали, до слова, уже придумали. Наприклад, для дітей молодшого віку пропонують виготовити ось такі розмальовки.

Розмальовки
Розмальовки

Видати обіцяють і збірку кращих робіт учасників конкурсу. Презентацію такого спільного доробку, а також відзначення і нагородження переможців проведуть як публічний захід за участі представників місцевої влади, громадських організацій і журналістів.

Угода
Угода

- Управління юстиції першим проявило ініціативу. Ми раді такій співпраці, - каже Олександр Домбровський. - Закликаємо усіх приєднуватися до нас! Конкурс творчих робіт стартує вже 1 вересня і триватиме впродовж 20 днів.

До речі, найкращі роботи учасників конкурсу врешті планують розмістити на біл-бордах у місті. Їх також використають для створення соціальної реклами, а також для малюнків на футболках і тематичних наліпках.

Кольцов
Кольцов

Окрім того, 29 серпня Едуард Кольцов розповів про новації законодавства, що стосуються злісних аліментників, а також – про нове приміщення, де тепер у Тернополі проводять урочисті реєстрації одруження (читайте ТУТ і ТУТ прим.).

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео