Найдорожчий подарунок за всю історію отримала школа №17 у Тернополі (відео)

40533579_322072055023542_2083042770439634944_o

Свято Першого вересня зібрало учнів Тернопільської спеціалізованої школи №17, їх батьків та гостей, які завітали на урочисту лінійку. Як і ведеться в житті, для когось цей навчальний рік стане першим, для інших – вирішальним перед вступом у доросле життя. Іван Чайківський, який завітав на свято до дітей, закінчив школу ще понад 30 років тому, проте, повернувся у рідні стіни, аби подякувати школі та вчителям за роки навчання. Окрім того, сьогодні у нього була особлива місія - подарувати дітям повністю оновлений та сучасний кабінет хімії.

Коли я приїхав у школу, прийшов в клас і побачив його, який, фактично, за 30 років нічим не змінився. Мені захотілося зробити подарунок для школи, подарунок тому класу, де фактично був мій класний кабінет. І ми це зробили, цього року подарували школі прекрасний клас хімії. Я думаю, що діти будуть із задоволенням приходити і вчитися у ньому, - розповідає меценат Іван Чайківський.

[embed]https://youtu.be/FXxT61jUTD0[/embed]

Протягом літа у кабінеті сумлінно працювали робітники, аби завершили ремонт до вересня. Щоб діти могли розпочати навчання у оновленому в ньому вчасно.

Ми дуже вдячні Івану Адамовичу за те, що він взяв шефство над нашою школою і над нашим кабінетом. Ми сподіваємося, що ця праця буде продовжена. Також, хочеться сказати, що по скільки в цьому кабінеті 25 років не було ремонту, то в найближчі 20 років, знову, мабуть, не буде, - каже Лариса Філіп, колишня вчителька хімії Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 ім. В. Вихруща.

Сподобався оновлений клас і учням школи, які із захопленням оглядали зміни та згадували, яким він був до цього.

Кабінет дуже змінився, взагалі важко сказати, що це - школа. Все нове, залишилася тільки періодична система. Він був у дуже поганому стані, все старе, ще з часів, як вчилася моя мама, - згадує Вікторія, учениця 10-го класу.

Та все ж зміна оснащення кабінету і ремонт у ньому- це лише початок того, що можна зробити для дітей, які будуть тут навчатися. Бо ж нові можливості для навчання це й велика відповідальність перед самими учнями. У свою чергу Іван Чайківський закликав інших підприємців пригадати, що і вони колись були випускниками своїх шкіл та можуть допомогти їм оновитися. Назвав він це «челендж» #Повернись_до_школи.

Але це відповідальність, звичайно, і для нас. Тому, що вже викладачів у цьому кабінеті, ми маємо, вчителі, намагатися осучаснити і наш урок. Щоб дітям було цікаво, щоб вони не просто приходили і дивилися, які красиві меблі, а щоб дійсно захоплювалися чарівним світом хімії. І розуміли, що за хімією, біологією, природничими і математичними науками – майбутнє, - розповідає Оксана Каспрук, вчитель хімії та біології Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 ім. В. Вихруща.

Вчителі школи не очікували таких кардинальних змін, адже, від попереднього класу тут залишилася лише таблиця Менделеєва, яка прикрашає одну зі стін оновленого класу. У якому вчителі будуть намагатися показити дітям усю необхідність та важливість науки.

Відео Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео