Віра Олександрович

Підприємцям із Тернопільщини пропонують вигідний експеримент

РРО

До загальноукраїнського експерименту щодо реєстрації розрахункових операцій (РРО) пропонують долучитися тернопільським бізнесменам. Причому для них це нічого не коштуватиме!

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 13.06.2018 р. за №472 затвердили Порядок реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

- Насамперед впровадження проекту е-Receipt (електронний чек – прим.), що створить передумови для демонополізації ринку засобів для реєстрації розрахункових операцій, спростить умови введення їх в експлуатацію і використання, а також зменшить витрати суб’єктів господарювання на їх придбання та обслуговування, - кажуть у податковій. - І це мотивуватиме покупців контролювати дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій.

Окрім того, йтиметься про підвищення прозорості розрахунків у сфері торгівлі і послуг, адже новація сприятиме детінізації обігу готівки.

- Впровадження експериментального проекту триватиме до 31 грудня 2019 року, - додають у податковій. - Протягом цього періоду досліджуватимуть інноваційні розробки, новітні моделі програмних та/або програмно-технічних комплексів, можливість їх застосування для здійснення розрахункових операцій. Окрім того, фахівці прийматимуть рішення щодо доцільності їх впровадження у промислову експлуатацію і подальшого застосування суб’єктами господарювання.

Це, на думку фіскалів, сприятиме популяризації використання відповідних комплексів бізнесом, адже використання окремих моделей дасть можливість здійснювати віддалений контроль за розрахунками і обігом товарів на підприємстві.

- Нова система може бути встановлена і підтримуватиметься будь-яким пристроєм (персональні комп’ютери, планшети, смартфони – прим.), - уточнюють фахівці. – Наступне – це оnline реєстрація цих пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів. Причому програмне забезпечення буде інтегроване з «Електронним кабінетом», а фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині «Електронного кабінету».

Це дасть змогу покупцю, у разі необхідності захисту його прав як споживача, скористатися електронним чеком і пред’являти його, наголосили фіскали.

- Усі кейси системи будуть безкоштовними для її користувачів і не потребуватимуть абонентської плати за користування, - наголошують у податковій. – До того ж, система e-Receipt працюватиме цілодобово і без вихідних. Вона міститиме значний масив інформації для використання користувачами.

Позитивні результати експерименту дозволять впровадити новітні РРО у промислову експлуатацію і сприятимуть їх застосуванню платниками податків поряд з традиційними моделями касових апаратів, підкреслили експерти.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео