Оксана Бучко

Понад 30 тисяч жителів Тернопільщини отримали безкоштовну правову допомогу (відео)

Не лише про обов’язки, а й про свої права вже протягом двох років все більше дізнаються тернополяни та жителі області від кваліфікованих спеціалістів. Правові консультації та допомогу адвоката безкоштовно можна отримати у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також у місцевих центрах  Тернополя, Чорткова та Кременця.

Про результати такої роботи розповіли 3 вересня під час прес-конференції на тему «Правова допомога поруч» з нагоди другої річниці з дня створення бюро правової допомоги в Україні. Окрім того, при місцевих центрах працюють бюро, в які протягом двох останніх років звернулось понад 30 тисяч клієнтів.

Основними завданнями бюро є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної та вторинної допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції. Найпоширенішими питаннями, із якими приходять люди – це  нарахування субсидій, вирішення земельних питань, влаштування життя учасників АТО, стягнення аліментів.

Працюють місцеві центри у будні дні з 9 до 18 год без перерви. У цей час свої роками невирішені питання може розповісти спеціалісту кожен житель Тернопільщини.

Відео Надії НІМЕЦЬ

Вибір читачів за тиждень

Відео