Віра Олександрович

Сервіс «Інспектор-онлайн» стає все популярнішим на Тернопільщині

Інспектор

Майже 80,5 тисяч послуг надали платникам податків у центрах обслуговування (ЦОПах) на Тернопільщині лише за 7 місяців. І це при тому, що особисто за цим зверталося набагато менше людей, ніж торік.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- За 7 місяців цього року 17 центрів обслуговування платників органів ДФС Тернопільщини відвідали 242 787 платників податків, - уточнюють у податковій. - Фахівці ГУ ДФС та ОДПІ надали їм 80 473 адміністративних послуги.

Що цікаво: порівняно з аналогічним періодом торік кількість відвідувачів ЦОП зменшилася на 19 698 осіб, однак кількість наданих послуг зросла на 18 250.

- Найбільша кількість наданих послуг – це традиційно: видача картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - кажуть у податковій. - Її надали 38 683 фізичним особам, або 48,1% від загальної кількості наданих адміністративних послуг.

Також значну кількість послуг надали з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 20 056 (24,9%), надання витягів з реєстру платників єдиного податку – 4 005 (5%), реєстрації книг обліку розрахункових операцій – 3 861 (4,8%).

- У приміщенні ЦОП Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян, - нагадують у податковій. - Протягом 7 місяців цього року працівники підрозділу згенерували 8 157 відкритих ключів електронного цифрового підпису.

Крім того у залі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ виділили окреме місце із надання електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер там проводять сеанси скайп-зв’язку із платниками податків. У такий спосіб їм надають консультації. Причому в січні-липні такою можливістю скористався 61 платник податків.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео