Оксана Бучко

Тернополян закликають запам’ятати, від чого звільняє «Нова українська школа»

IMG_20180901_103338

Тернопільські учні та вчителі звільняться від багатьох правил, які виснажували їх роками. Ряд змін, які затвердили в Міністерстві освіти і науки у 2017 році, запроваджують у рамках реформи «Нова українська школа»

Такі зміни коментує у соцмережі користувач Володимир Костенок.

– Міністерство освіти зробило те, чого ми чекали від них 8000 років та 967 днів, – пише він. – Це перемога з перемог та якесь таке чудо, завдяки якому можна повірити, що Бог є і він нарешті став до нас прихильним. Згідно з наказом:

* Учням перестали занижувати оцінки за «неправильний» відступ кількості клітинок та рядків. (Вже в цьому місці можете починати плакати від щастя). * Зняли оцінювання каліграфії, залишили лише вимогу, що письмо має бути охайним та розбірливим. (Нарешті нові Тараси Шевченки та Михайли Коцюбинські більше не будуть отримувати незадовільні оцінки тільки тому, що їх вірші та оповідання оформлені неестетично). * Вилучили вимоги та критерії щодо підписання зошитів. (Тут можете відкривати пляшку елітного алкоголю та дзвонити друзям та однокласникам). * Оцінювання – це конфіденційна інформація, яка стосується лише вчителя, дитини та її батьків. Тобто за оцінки перестануть соромити на батьківських зборах. (Покличте свою дитину, поцілуйте – нарешті ви всі в безпеці). * Наявність охайних виправлень, здійснених самою дитиною, не впливає на зниження балу за роботу. (Нарешті дитині не будуть нав’язувати думку, що виправлення своїх помилок – це безглузда трата часу, бо виправляй, не виправляй – все одно не отримаєш задовільну оцінку! Скасування цієї дурні має стати національним святом). * Канікули та свята школярі проводять без домашніх завдань.

Тож тернополян закликають запам’ятати ці права і пояснювати за потреби вчителям принципи нової ери в освіті, які виключають «совок». Ці деталі, які виключили, вплинуть на долі поколінь.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео