Тернополяни можуть долучитися до міжнародної акції до Дня пам’яті жертв Голодомору

3

З 1 вересня тернополяни та жителі області можуть приєднатися до Міжнародної акції, яка закликає пригадати та вшанувати загиблих під час геноциду 1932-1933 років.

Такі акції будуть проводити з вересня до 24 листопада. Зокрема, аби пригадати жахливі події та тих, хто загинув у той період, будуть поширювати брошури та реклами про Голодомор. Окрім того у кожну область привезуть виставку «Україна 1932-1933. Геноцид голодом».

Також протягом 85 днів буде проходити акція «Запали свічку пам’яті», яку підтримають не лише українці, але й світ. Мета цієї акції – об’єднати громадян України та жителів інших країн, аби пам’ятати про найбільший злочин XX століття. Її ініціатором стали Український інститут національної пам’яті, Міністерство закордонних справ України, Світовий Конгрес Українців та Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», пише Урядовий портал.

Слідкувати за перебігом акцій, які будуть проводити у цей час, ви можете ТУТ та у соціальних мережах, де кожен допис будуть позначати за допомогою таких хештегів: #Голодомор85 #Holodomor85.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео