Групи продовженого дня на Тернопільщині зазнають змін

4

На Тернопільщину чекають зміни у створенні груп продовженого дня. Нові правила створення та проведення таких груп покликані зробити умови навчання для дітей комфортнішими.

Створення таких груп можливе при звернені батьків учнів до засновників шкіл, які приймуть відповідне рішення. Для цього у школі мають бути відповідні умови, харчування, а для першокласників - місце для сну.

Відтак, у групі продовженого дня різниця у віці між дітьми не може бути більшою ніж 2 роки. Проте, у місцевості, куди до шкіл потрібно добиратися автобусом, вік дітей у групі може бути різним. Крім того, навчальний день у таких групах має тривати не більше 6 годин. За цей час діти мають: погуляти не менше 1,5 години на свіжому повітрі; на харчування має йти не менше півгодини; виконання домашнього завдання та оздоровчих (спортивних) занять має тривати не більше 1 години; а от фізкультхвилинку та гімнастику для очей потрібно проводити кожні 15 хвилин під час занять, повідомляє Урядовий портал.

У спеціальних групах може бути 6-12 учнів, в інклюзивних – до 30 діток. Саме в інклюзивних групах має бути 1-3 дитинки із порушенням опорно-рухового апарату, легкими інтелектуальними порушеннями (затримка психічного розвитку). Та не більше 2-х діток зі складними порушеннями зору, слуху чи порушеннями розвитку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео