Містам на Тернопільщині загрожує сміттєвий колапс? (фото)

IMG_7669

У Кременці намагаються побороти сміттєву проблему. Одне з небагатьох міст на Тернопільщині, яке має власне паспортизоване сміттєзвалище, також має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів. Врегулювати їх намагалися під час засідання комісії з питань здійснення моніторингу належної організації обслуговування споживачів ПП «Катруб» та вирішення питання щодо покращення послуги, яка надається підприємством на території міста.

IMG_7671
IMG_7671

Участь в перемовинах узяв міський голова Олексій Ковальчук, представники та керівник ПП «Катруб», директор КП «Кременецьблагоустрій» Ігор Хомин. Розмова була складною, підрядник скаржився на несплату за вивезення, місто, на сміття. Як повідомив Ігор Хомин, «Кременецьблагоустрій» здійснює зачищення та вивезення близько 30% усього сміття в місті.

«Керівник ПП «Катруб» Богдан Буртак погоджується з тим, що обслуговувати місто лише одним сміттєвозом проблематично та каже, що залучати додаткову техніку не буде, бо лише половина кременчан уклали відповідні договори на вивезення твердих побутових відходів. Містяни часто звертаються до міської ради зі скаргами на неналежне виконання своїх обов’язків підприємством. Виходить замкнене коло, у котрому заручником стає орган місцевого самоврядування, що найняв підрядника. Наразі комісія щотижнево здійснюватиме моніторинг якості обслуговування ПП «Катруб» та звітуватиме про проведену роботу» – повідомляють на сайті Кременецької міської ради.

У рік підприємство вивозить 21850 м3 ТПВ, 60 м3 на день (два сміттєвоза). Договорів на обслуговування укладено із близько 10 тис. кременчан. Вартість вивезення та знешкодження ТПВ з одного жителя на місяць – для приватного сектору 18,47 грн., для багатоквартирних будинків 17,15 грн.

IMG_7680
IMG_7680

IMG_7678
IMG_7678

Як повідомив голова комісії, заступник міського голови Володимир Шевчук, схожа проблема із вивезенням сміття також існує у Чорткові, це місто також обслуговує ПП «Катруб». Там наразі займаються ремонтом сміттєвоза власного комунального підприємства, який надалі обслуговуватиме місто. Не виключено, що згодом і кременчанам доведеться вчинити так само.

Фото Кременецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео