Орест Сарматський

Аграрії втрачають кожну третю гривню через ерозію ґрунтів (Агро-новини)

0501 (Copy)

За опублікованими даними Світового банку, в АПК України з кожного долара доданої вартості в результаті ерозії втрачається біля третини, а на кожну тонну отриманого зерна припадає близько 10 т змитого ґрунту в результаті ерозії. 

Про це заявив президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало на засіданні президії Академії з питань стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні, повідомляє Агрополіт.

За його словами, запровадження екологобезпечних систем землекористування, які є базовими індикаторами соціально-економічного розвитку країни, залишається гострою проблемою в Україні.

В Україні значно подорожчало борошно

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Через сезонне підвищення вартості продовольчої пшениці за останні два тижні на вітчизняному ринку суттєво підвищилися ціни на пшеничне борошно. Про це, з посиланням на представників переробних компаній, повідомляє Агрополіт.

За словами представників переробних компаній, це відбувається через подорожчання продовольчого сорту пшениці – щороку наприкінці серпня.

Повідомляється, що багато переробників підвищили відпускну ціну на борошно в середньому на 200-600 гривень за тонну. А подекуди й на 900 гривень за тонну чи більше.

– Нині ціна на борошно вищого та першого ґатунків сягнула 7300-9600 та 7100-8800 гривень за тонну EXW відповідно. Нижчу вартість пропонують лише окремі переробники, пояснюючи це рішення бажанням зберегти темпи збуту, – зазначають аналітики.

Водночас попит на готову продукцію – невисокий, зазначають фахівці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео