«Опілля» – меценат діяльності реєстру донорів кісткового мозку (відео)

FullSizeRender_opillia_67

Тернопільська пивоварня «Опілля» фінансуватиме діяльність реєстру донорів кісткового мозку. Підприємство стало меценатом нового благодійного фонду, який ініціювала і створила сім’я Куць з Тернопільщини. Це загальноукраїнський проект – перший в Україні недержавний реєстр донорів кісткового мозку.

Майже рік тому у Юлії Куць - дружини керівника благодійного фонду фонду «Український реєстр донорів кісткового мозку» - виявили «апластичну анемію» – це захворювання кісткового мозку. Жінці необхідна була трансплантація, а в Україні такої операцій не роблять, то ж потрібні і закордонна клініка, і донор. На щастя, їй змогли зробити переливання крові від рідних, але таких людей, які можуть зробити трансплантацію від родичів – лише 25%. Юлія зауважує, що операція коштувала 50 тис. доларів, а якщо б довелося шукати донора – то обійшлася би у 300 тис. доларів. Тоді сім’я і вирішила створити реєстр донорів кісткового мозку.

За словами керівника благодійного фонду «Український реєстр донорів кісткового мозку» Романа Куця, проект почав працювати 4 місяці тому і за цей час уже зголосилися стати донорами 76 людей, майже 40 наразі проходять діагностику в німецькій лабораторії. Цей проект покликаний безкоштовно допомагати хворим, яким родичі як донори не підходять.

Відео: ТВ-4

Вибір читачів за тиждень

Відео