Якою буде допомога дітям, позбавленим батьківського піклування?

2

На Тернопільщині сім’ї, як підпадають під категорію соціально вразливих, будуть краще підтримуватися із боку влади. Окрім того, механізм допомоги таким сім’я буде змінено, аби проживання у них дітей було безпечним та комфортним.

За статистикою, більш ніж 10 тисяч дітей у країні позбавленні батьківського піклування і часто це відбувається у соціально вразливих категоріях сімей, які безвідповідально ставляться до виховання малечі. Саме тому Міністр соціальної політики Андрій Рева, зауважив, що допомогу таким сім’ям потрібно забезпечити через зміни у державних виплатах, сімейній політиці, суспільному житті.

До слова, в Україні існує система соціальних виплат для осіб з інвалідністю, пенсіонерів, сімей з низьким соціальним рівнем життя, дітям, які позбавлені батьківського піклування, пише Урядовий портал.

Тепер батькам, яким необхідна грошова допомога держави, можна заповнити електронну заяву при народжені дитини, аби їх сім’ї призначили відповідну допомогу. Для цього їм потрібно написати онлайн заяву, подати документ про народження дитини, виданий Державним реєстром актів цивільного стану громадян.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео