Орест Сарматський

Аналітики прогнозують подорожчання молока до кінця року (Агро-новини)

0802 (Copy)

До кінця року в Україні подорожчає молочна продукція. Ціна на сире молоко зросте щонайменше на 1 грн, а продукти молочної переробки можуть подорожчати на 10-15%. Про це повідомив аналітик Максим Фастєєв, передає УНІАН

«Ціна на сире молоко скаче щороку. Тому вже з 15 серпня, 1 вересня ціна на молоко була підвищена на 60 коп. Ще прогнозується, що як мінімум на гривню вона зросте до кінця року. Тому однозначно виробники і переробники будуть змушені піднімати ціни поступово. Ще влітку були акції, вони закінчуються, тобто це також накладається на ціну товару. Відповідно, відсотків на 10-15% зросте ціна готової продукції», — сказав експерт.

За його словами, подорожчання сирого молока пов'язано в першу чергу з сезонністю виробництва цього продукту – взимку його виробляється менше, ніж влітку.

Грузинські фермери закуплять українські високоврожайні сорти часнику

В Аджарії (Грузія) на 32 га буде висаджений посадковий матеріал часнику сорту «Любаша». Про це повідомляє EastFruit.

0801 (Copy)
0801 (Copy)

Як повідомив менеджер проектів Центру управління Агропроект Георгій Барамідзе, в рамках програми «Сприяння розвитку виробництва високоефективної однорічної сільськогосподарської культури — часнику» запланована передача найближчим часом агровиробникам і фермерам у всіх п'яти муніципалітетах Аджарії 48 тис. кг посадкового матеріалу часнику сорту «Любаша», а також необхідних добрив і гербіцидів.

«Проект реалізується на умовах співфінансування: 70% вартості покриває держава, 30% — самі фермери. Посадка часнику запланована, в сукупності, на 32 га. На даний момент вже надійшли заявки на покриття 30 га», — ідеться в повідомленні.

Урожай очікується отримати в травні-червні. Урожайність часнику «Любаша» очікується на рівні 7-10 т/га.

Вибір читачів за тиждень

Відео