Віра Олександрович

Варто знати: жителям Тернопільщини підготували ще один сюрприз

ЄСВ_ф

Понад 2,1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) уже сплатили на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку року до бюджету платники Тернопільщини забезпечили 2 млрд 102,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - уточнюють у податковій. - Це – аж на 82,8 млн грн більше, ніж очікуваний показник. Адже виконання бюджетного призначення становить 104,1%.

Порівняно із січнем-серпнем торік краяни забезпечили приріст надходжень аж на 473,2 млн грн, або на 29%.

Лише за підсумками серпня на соціальні гарантії направили 253,8 млн грн ЄСВ, що порівняно із торішнім періодом на 53 млн грн, або на 26,4%, більше, - додають у податковій.

Нагадаємо, набрав чинність наказ Міністерства фінансів України від 15.05.2018 р. за №511 «Про внесення змін до Порядку формування і подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Ним затвердили нові форми звітності з ЄСВ. Тож звітність за новими формами платники тепер подають, починаючи із 01.09.2018 р., за звітні періоди - із серпня 2018 р.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео