Орест Сарматський

Горіховоди сподіваються зібрати рекордні 120 тисяч т волоського горіха (Агро-новини)

0902 (Copy)

Україна може посісти третє місце в світі за валовим збором волоського горіха. Фахівці очікують, що врожай культури в нинішньому сезоні сягне рекордних 120 тис. т. Таку думку висловив президент асоціації горіховодів України Володимир Пахно. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на agro-yug.com.ua.

«Цьогоріч Україна зможе зайняти 3 місце в світі по валовому збору волоського горіха. Ми плануємо зібрати рекордний урожай — більше 120 тис. т волоського горіха», — зазначив президент асоціації горіховодів Україні.

За його словами, близько 70% волоського горіха експортується. У той час, як фундук в основному спрямований на внутрішній ринок. Крім цього, в нинішньому році значно збільшилися горіхові посадки.

«До цього ми планували посадку волоського горіха на площі 2 тис. га, проте наразі ця цифра буде більше — приблизно 2,18 тис. га — це і волоський горіх і фундук», — повідомляє Володимир Пахно.

Площі під горіхоплідними садами збільшуються у всіх регіонах України. Більш активно культури висаджують в Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Дніпропетровській та Херсонській областях.

«Єдине, що за кліматичними умовами Північ більше підходить для вирощування фундука, а волоський горіх висаджується по всіх регіонах України, крім цих самих північних регіонів», — додає фахівець.

Цього року виробництво цукру буде на рівні минулого сезону

В Україні вже стартував сезон цукроваріння. У цьому році роботу розпочали п’ять цукрових заводів. Про це повідомляє прес-служба Pro-Consulting.

Як зазначили аналітики компанії, 2017 р. дещо покращив показники 2016 р. до 2,14 млн т цукру.

«У поточному році виробництво залишиться на тому ж рівні, незважаючи на скорочення кількість працюючих заводів. Про плани на цей сезон заявило 42 підприємства, проти 46 в минулому сезоні. Ми очікуємо, трохи менше 2 млн т виробленого цукру в цьому році», — повідомила аналітик Pro-Consulting Анастасия Скибчук.

0901 (Copy)
0901 (Copy)

Через падіння курсу гривні, собівартість української солодкої продукції, виражена в доларах США, стала меншою, завдяки чому стала конкурентнішою на міжнародному ринку.

Вибір читачів за тиждень

Відео