Оксана Бучко

Лірична збірка тернополянки виборола престижну премію

Image15

Переможців Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського визначили на Вінниччині сьогодні, 10 вересня. Лауреатом у номінації «Художня література» стала збірка вибраної лірики тернополянки Ганни Осадко «Жити просто».

Приємною новиною авторка поділилась на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Image20
Image20

Також про це повідомляє сайт Вінницької ОДА.

– Голосування відбувалось у 2 етапи, – йдеться у повідомленні. – За результатами 1 етапу в номінації «Художня література» визначено 3 претенденти, які набрали найбільше голосів, а саме Світлана Блонська та її збірка лірики «Граніт», Вікторія Гранецька зі збіркою верлібрів «Спротив речей» та Ганна Осадко зі збіркою вибраної лірики останніх років «Жити просто». В другій номінації «Науково-популярна література» в 1 етапі перемогли Ольга Пуніна та її книга «Самітній Геній Олесь Ульяненко», Петро Скорук та його збірка краєзнавчих матеріалів «Могилівчани», а також Олександр Філін та його нариси з історії Вінниці ХХ ст. «На срібних перетинах долі».

Цьогоріч за здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського у двох номінаціях «Художня література» та «Науково-популярна література» змагались 43 твори авторів з усієї України. Нагородження лауреатів відбудеться під час традиційної «суботи» М. Коцюбинського у Вінницькому літературно-меморіальному музеї письменника до дня його народження.

Нагадаємо, збірку «Жити просто» письменниця, ілюстратор книг та літературний редактор одного з місцевих видавництв репрезентувала в рамках мистецького фестивалю «Ї».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео