Чому віце-прем’єр відмовився перерізати у Кременці червону стрічку (фоторепортаж)

Сьогодні Тернопільщину з робочим візитом відвідав віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, зокрема побував у Кременці та Шумську, а також провів нараду у Тернопільській ОДА. Разом із ним з Києва приїхав директор департаменту професійної освіти Міністерства освіти та науки України Микола Кучинський. Супроводжували столичних гостей голова ТОДА Степан Барна та начальник управління освіти та науки ТОДА Ольга Хома.

Візит саме такої делегації до Кременця невипадковий, адже сьогодні у Кременецькому професійному ліцеї відкрили навчально-професійний центр, де навчатимуться та підвищуватимуть кваліфікацію зварювальники. Вартість проекту – 2,3 млн грн.

IMG_8110
IMG_8110

– Сьогоднішній захід невипадково є таким урочистим, – зазначив В’ячеслав Кириленко, – він свідчить про те, що влада повернулася обличчям до професійної освіти. Дуже хочеться, аби саме на базі наших навчальних закладів молодь здобувала якісну професійну освіту за найнеобхіднішими напрямками. Сьогодні є надзвичайно великий попит на робітничі професії і ми намагаємося його забезпечити відповідними кадрами.

Після виступу та екскурсії навчальним закладом високопосадовцю запропонували перерізати червону стрічку при вході у навчально-професійний центр. Проте В’ячеслав Кириленко відмовився це робити на користь студентів ліцею. Відтак урочисте відкриття здійснили майбутні зварювальники, які найближчим часом і випробують нове обладнання.

IMG_8068
IMG_8068

IMG_8126
IMG_8126

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео